ОБЩЕСТВО

Той кара немска кола

Теодор Михайлов "По действителен случай:
Той кара немска кола.
Телефонът му е корейски.
Часовникът му е швейцарски.
Дрехите - италиански.
Предимно гледа американски филми и сериали.
Сърцето му трепти на сръбска музика.
На море ходи в Гърция.
Има роднини в Испания, Германия и Италия.
И има профил в американска социална мрежа,
в която твърди, че е русофил и патриот.

О, какъв идиот!"

Клевета от мекерето на Ахмет ага

Огнян Минчев "Лайняното телеграфче пуснало в една безплатна брошура лъжата, че съм се "сдобил с апартамент в дипломатическите блокове на ул. "Жолио Кюри". Това, видиш ли, покрай "близостта ми с Надежда Михайлова". Мисля, да дам възможност на едно младо момче - стажант-юрист - да се ошлайфа в съда за да вземем някой лев за клевета от мекерето на Ахмет ага - собственик на въпросната "медиа".

Ужасът и паниката на българската мафия в лицето на Пеевски и неговите помощници във ВСС

Председателят на „Да, България!“ Христо Иванов прогнозира, че е много вероятно името на новия председател на Върховния административен съд (ВАС) да е Димитър Узунов.

Във видеочат, излъчван във Facebook тази вечер, той посочи, че от този човек ще зависи дали ще има съдебен контрол върху цялата администрация в държавата в следващите 7 години. „Човекът с есемесите, човекът с прегръдките, випускникът на Симеоново – поредният“, коментира по този повод Христо Иванов.

Само те и единствено те, а по-скоро само Той и единствено Той

Николай Слатински "Не следя особено кампанията, и защото ми се струва, че вече знам резултата, и защото в сферата, от която мъничко разбирам, нивото е потресаващо слабо. Моите студенти кандидат-магистри са по-добре и повече в час.

Все някой ден ще дойде Коледа

Теодор Михайлов "Имам 4 снимки в безплатната анонимна свинска книга, с тираж от 200 000 от днес. И на четирите съм с готини хора и съм излязал добре. Обещавам на прасетата, работещи в миризливите кочини, наричани от тях редакции, още много такива снимки, за да имат да си избират и да квичат доволно, въргаляйки се в помията, която изливат всекидневно. Но все пак да не забравят, че все някой ден ще дойде Коледа, а тогава знаете какво става. Айде, грухтете доволно сега, че обратното броене тече!"

#АзСъмПрас-прес

Поредно грубо посегателство срещу свободата на печата в България: КОЙ пречи на разпространението на вестник „Прас Прес”? До страната достигат не повече от 1000 броя от него, стотици читатели питат къде са задържани останалите 9000? Фирма „Национална дистрибуция” - монополист в разпространението на вестници и генерален дистрибутор, не дава обяснение. Издателите ще сезират Комисията за защита на конкуренцията за злоупотреба с монополно положение.

По-добре да съм атеист

Много католици скандализират хората, защото водят един двойствен живот. Има такива, които казват: "Аз съм голям католик, винаги ходя на литургия, член съм на тази и онази асоциация.", но през седмицата водят нехристиянски живот: експлоатират хората и спекулират с парите.

Мисля, че видяхме вече достатъчно

Румен Радев български военен летец, генерал-майор от резерва и президент на Република България "Аз съм генерал от НАТО и през целия си живот съм работил за това България да бъде силен и активен член на алианса"
На 13.01.2017 той каза "Теоретично Крим е украински, но дефакто е на Русия. Не можем да пренебрегнем факта, че в Крим се вее руският флаг и това е реалността"

Аз нямам 16 имота

Бившият служебен здравен министър д-р Мирослав Ненков в ефира на Нова тв обяви, че ще съди Националната агенция по приходите. "Аз работя в държавна болница, заплатата ми влиза в карта, всичките ми доходи са светли. Аз нямам 16 имота, майка ми не притежава верига бензиностанции, тъща ми няма три хотела на морето. Всяка година попълвам данъчни декларации, в които подробно описвам какви са приходите ми. За какво са тези данъчни декларации, след като никой не си е направил труда да ги провери".

Питам се риторично

Илиян Василев "Генерал Флинт подаде оставка като съветник по националната сигурност на САЩ заради нерегламентирани и най-вече неоповестени контакти с отговорни руски политици и длъжностни лица. Това - негламентираните контакти, които отварят възможност за външни влияния - са забранени от американската конституция.

Питам се риторично - колко български политици и длъжностни лица - попадат под същата клауза за конфликт на интереси.?

Тук не е темата вече дали ще се яви тази партия на избори

Bilyana L. Ruseva "Какво научихме от жалбите срещу регистрацията на ПП Движение Да, България вчера? Това не е просто мръсен, ченгеджийски номер, не е дразнене или спънка. Изпълнено е по възможно най-подлия начин - с елемент на заплаха (присъствието на домашния адрес на Вера Асенова и съпруга й във фалшива жалба, написана от нейно име). Това е арогантната подигравка срещу заявилите желание да извършат реална реформа в правосъдната система.

Побоите над близки роднини в Русия вече е разрешен

Побоите над близки роднини в Русия окончателно декриминализиран. Насилието над близки ще е административно нарушение.

Щефът на Думата Вячеслав Володин заяви, че при определянето на позицията си по законопроекта депутатите се ръководели от грижата за създаването и съхраняването на здрави семейства.

А запазихме гнилия дух и гадния дъх на Държавна сигурност

Доц. д-р Николай Слатински "Когато някой заговори за ДС, даже умни и разумни хора казват - хайде стига с това ДС, скоро 30 години ще станат, откакто започна демокрацията, хората от ДС са от 60 плюс до абсолютен минус, защото мнозина вече ги няма!

Но не е така. Аз затова писах преди дни за една от разликите между България и Румъния - именно за ДС, което ще цитирам малко по-долу. У нас се съхрани гнилият дух и гадният дъх ДС и те тровят българската действителност, те са нещо абсолютно омерзително и неимоверно подло, цинично и гадно.

Не възнамеряваме да се обиждаме на България и други държави

По повод думите на руския президент:

"Не възнамеряваме да се обиждаме на България и други държави, които не намериха в себе си мъжество да се опрат на решенията на Еврокомисията."

ПРОТЕСТНА МРЕЖА ЗАЯВЯВА:

България и българският народ са показвали смелост, твърдост и мъжество, оставяйки костите си по бойните полета по времето, когато царска Русия е демонстрирала имперски апетити към страната ни.

Съвременна България е показвала, че може да се защити от руска агресия, като например през 1916 г. край Добрич.

Има повод за гордост

Илиян Василев във фейсбук "И дипломацията вече не е същата, и дипломатите. Докъде доживяхме, посланикът на Русия да се опитва през медия да "сугестира" креативно покана за своя президент а тя може да дойде само от Радев за да посети България. Преди два месеца един космонавт също изстреля в медия, че Путин ще идва у нас, по покана на президента Радев.

“ДА, БЪЛГАРИЯ!” ПОМНИ И СЕ ПРЕКЛАНЯ ПРЕД ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА

На 1 февруари 2017 година се навършват 72 години от края на най-големия процес на т.нар. Народен съд, в резултат на който след 9 септември 1944 година в България са убити близо 3000 души, а над 7000 българи са избити без съд и присъда.

1 февруари е ден на памет и преклонение пред жертвите на комунизма. Това е ден, в който всички, които споделяме ценностите на демокрацията и виждаме развитието на България като свободна държава трябва да сведем глава пред хората, чиито живот и съдби са потъпкани от комунистическата диктатура.

Информацията се поднася така, че публиката да възприеме становището на ВАП

Говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов "Вчера беше проведено поредното заседание на ВАС по дело 12987/2016 година по жалба на ИК, представляван от Станислав Трифонов, срещу решението на ЦИК относно резултатите от Националния референдум. Бяха призовани двете страни по делото, прокурор от Върховна административна прокуратура (ВАП) и трите вещи лица, извършили математико-статистическа експертиза, която беше представена пред съда. Съдът ще се произнесе в двуседмичен срок. Ако го уважаваме, трябва да се въздържаме да коментираме делото преди произнасянето на съда.

Прокуратурата подкрепи Слави Трифонов за референдума

ВАС заседава по жалбата на инициативния комитет, оглавяван от Слави Трифонов, срещу решението на ЦИК за референдума. Прокуратурата, представлявана лично от зам.-главния прокурор и шеф на Върховната административна прокуратура Ася Петрова, застъпи пред съда тезата, че резултатите от референдума трябва да станат задължителни. Ася Петрова беше категорична, че 12 481 бюлетини не са били в пликове и затова не са били включени в преброяването. "Недействителни не означава отсъстващи бюлетини. И с тях е упражнено право на глас", посочи Петрова.

ПП “Движение Да България” се обърна днес към президента на България, служебния премиер и министъра на финансите

ДО: ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН РАДЕВ,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЕРДЖИКОВ,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН АНАНИЕВ,

ПП “Движение Да България” приветства решението на служебния министър-председател г-н Огнян Герджиков да възложи на членовете на служебното правителство в двуседмичен срок да изготвят аналитични доклади за състоянието по министерства с конкретни предложения за решаване на констатираните проблеми.

Институциите трябва да се уважават

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в ефира на Нова ТВ "Институциите трябва да се уважават и затова даваме на президента не 100, а 101 дни, за да покаже какво може."

Знам цената на живота и знам, че това е най-ценното нещо

На днешната дата преди 48 години (19 януари 1969 г.) почива Ян Палах 20 годишишен чешки студент във Философски факултет на Карловия университет. Той се самоубива в знак на политически протест срещу окупацията на СССР и съюзниците от Организацията на Варшавския договор (с изключение на Румъния). България е първата страна, настояла за военна интервенция в Чехословакия, и последната, която се извинява за участието си в потушаването на Пражката пролет - с решение на парламента през 1990 г. и по-късно по време на президентската визита на президента Петър Стоянов в Прага през 1997 г.

Грантовете срещу олигархия - за корупцията и медийната свобода

За тези които гракнаха срещу грантовите медии. Пиша защото не съм получавал грантове, но съм писал и продължавам да пиша за проекти, част от които се финансират и съществуват благодарение на грантове.

Да видим дали и този път "протестърите" срещу грантовата демокрация, ще си затраят както винаги досега по скандалната сделка за магистрала Хемус с присъдените златни километри в отсечката Ябланица-Боаза в полза на корпулентния и партньори. Това е съобщението от Медиапул, което дава подробностите.

Кънев има фаворит

Явно г-н Кънев има фаворит, който според него трябва да строи магистралата, защото която и фирма да бъде избрана, на него не му харесва, каза министърката на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в интервю за 24 часа.

Радан Кънев „Лиляна Павлова, не - нямам фаворит за #АМХемус. Не ми приписвайте Вашия партиен модел на схемаджийско мислене. Мой "фаворит" е който ЧЕСТНО спечели търг.
Такива при режима Борисов-Пеевски в #АПИ почти няма.

На такъв субект веднага следва да бъде повдигнато обвинение

Красен Станчев "Ако аз бях главен прокурор (IV), бих арестувал самия себе си
Красен Станчев
Заплеснал се във всекидневни задачи, аз съм пропуснал основни развития в българската правораздавателна теория и практика. В тяхната светлина разбирам, че е престъпление:
a. Да се продават активи, които са държавна собственост, по цената договорена от продавача и купувача, а не по оценката на вещи лица, прокурори и политически водачи – на власт или в опозиция;
b. Това да става през фондовата борса с участието на всички институции и лица, обслужващи сделката;

Коледна честитка от депутата от ДПС Делян Пеевски

"От постановлението на прокуратурата не разбрах, а и следователят не можа да ми обясни с какво съм помогнал на бившия финансов министър Симеон Дянков, нито какво конкретно съм извършил по сделката за борсова приватизация на ЕВН. Всъщност по тази сделка аз нищо не съм извършил", посочва Иво Прокопиев в позиция, разпространена до медиите, по повод повдигнатото му днес от Софийската градска прокуратура (СГП) обвинение.

Страници

Subscribe to RSS - ОБЩЕСТВО