ПОЛИТИКА

Да не погребваме демокрацията

Дълго време всички знайни и незнайни медии ни обясняват как във всички страни има настроения против елитите и как националистите ще дойдат на власт. Оказа се, че само англичаните и американците имаха щастието да са новатори. Англичаните избраха брекзит (brexit) за който по последни социологицески проучвания вече част от гласувалите за излизане от ЕС съжаляват за вота си. Всички ни обясняваха как Клинтън щяла да вкара света в поредната световна война и че Тръмп е нашия човек.

Цацаров е на повикване

Бившия правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов "Дотук по Гергов-гейт, дори да изключим съдържанието на разговора Дончев-Цацаров като недоказано и да гледаме единствено версията на главния прокурор и нестройната му отбрана от Пеевските бухалки, имаме ТРИ несъмнени основания за моментална оставка на Цацаров:

Президент обикновено се става в края на една успешна политическа кариера

Огнян Минчев "Така се развиха обстоятелствата в България, че повечето от новоизбраните президенти имаха недостатъчен, понякога съвсем минимален политически опит когато заемаха поста си на държавен глава. Но всички те се стремяха да компенсират недостатъчния опит и познания за упражняване на своите пълномощия колкото се може по-бързо. Притеснително е, че президентът Радев прави бързи и уверени грешки като не изглежда да си прави съответните изводи от тях.

Колко струваше медийното отразяване на партиите в предизборната кампания

Отворен парламент публикува статия колко е струвало медийното отразяване на партиите в предизборната кампания. Наблюдението е обхванло сайтовете на 44 медии – електронни и печатни – 10 телевизии, 3 радиостанции, 17 вестника и 14 информационни сайтове и агенции.

Медиите, които не са публикували сключени договори по време на кампанията, са вестниците Дума, Борба, Черноморски фар, Добруджанска трибуна, Старозагорски новини, АрдаNews, сайтовете – Novini.bg и Blitz.bg, телевизия Алфа ТВ.

Разпределение на мандатите в 44-ия парламент

Централната избирателна комисия (ЦИК) днес официално съобщи коя партия колко места има в новия парламент след предсрочните парламентарни избори от 26 март тази година. В новото Народно събрание влизат пет политически формации - ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти, ДПС и Воля.

ПП ГЕРБ - 95 места
БСП за БЪЛГАРИЯ - 80 места
ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО - 27 места
Движение за права и свободи – ДПС - 26 места
ВОЛЯ - 12 места

Едно сравнение кой как се е представил на предишните и сегашните избори

На изборите през 2014 година за ПП ГЕРБ са гласували 1 072 491 - 32.67%, сега за тях са гласували 1 147 245 (32.66%). ГЕРБ са увеличили подкрепата си, независимо че бяха водеща партия в управлението в предходния парламент.

На изборите през 2014 година за БСП лява България са гласували 505 527 (15.40%), сега за тях са гласували 955 214 (27.19%). БСП са увеличила най-много подкрепата за себе си, след като в предишните избори претърпяха най-големия си провал.

Тези избори ясно показаха какъв е лимита

Цветозар Томов "Аз съм един от хората, които до последния момент се колебаеха в личния си избор между ДаБГ и НР. И, тъй като много от хората, които са имали подобни колебания, се чувстват крайно разочаровани от изборния резултат, искам да споделя някои оптимистични мисли относно току-що приключилите избори:

Резултати от парламентарните избори при обработени 97.17% протоколи

Резултатите от проведените парламентарни избори 2017 година при обработени 97.17% протоколи са:
ПП ГЕРБ -32.63%
БСП за БЪЛГАРИЯ - 27.10%
ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО - 9.08%
Движение за права и свободи – ДПС - 8.98%
ВОЛЯ - 4.16%
РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – ГЛАС НАРОДЕН - 3.01%
КП ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ (Зелените, ДЕОС) - 2.93%
Обединение ДОСТ - 2.91%
Нова Република – ДСБ, Съюз за Пловдив, Българска демократична общност - 2.51%
Коалиция АБВ – Движение 21 - 1.55%
ПП Възраждане - 1.09%
Не подкрепям никого - 2.50%

Осем години на власт стигат

Илиян Василев "Последно за изборите. Признавам, че нямам никакво желание да гласувам, защото за пореден имам път чувството, че участвам в чужда пиеса, в която ми е отредена ролята на "обречен", на "масовка".

Не калкулирайте кой влиза или не

Антоанета Цонева "гласувайте за каузите и кандидатите, които продкрепяте - не калкулирайте кой влиза или не - влизането става с гласове и участие, това е като в любовта - каниш на среща момичето, което харесваш, а не съседката от горния етаж, защото ти е под ръка - гласувайте със сърцето си, то никога не лъже - сметките на килограм никога не водят до добрите решения"

Най-безобразна кампания

Николай Слатински "Някога мой приятел ни говореше, докато обсъждахме какво да кажем на перничани като наши цели и намерения след изборите:
- Вие не разбирате ли, че проблемът не е в партийните програми, а в електората?! Той няма да се качи на вашето ниво, слезте на неговото и в парламента ще има за вас лайф ис лайф, бира, секс и рокендрол!

Демокрацията ни отне много

Корнелия Нинова "Лъжедемократи, спрете да ревете."
Да поревем още малко. Демокрацията ни отне още:
- Кафето от цикория "Инка" от братска Полща
- Задължителното участие в манифестациите (1 май и 9 септември)
- Ученическите и студенските бригади
- Пишеща машина Марица
- Съветска телевизия в петък (на руски език)
- 20 години чакане за закупуване на Съветски (Руски) автомобил
- Автомобилите втора употреба да са по-скъпи от новите автомобили (които няма как да си купиш)

Оздравяването на медийната среда чрез осветляване на собствеността на медиите

„Да, България!“ поиска днес от Централната избирателна комисия (ЦИК) да предотврати поредно нарушение на правилата на предизборната кампания от страна на в. „Телеграф“, като спре планираната за 20 март (понеделник) 2017 г. нова безплатна книга със заглавие „Маските на задкулисието“.

Правният екип на „Движение Да България“ подготви и внесе днес в ЦИК сигнал, с който сезира Комисията с молба за бързи действия предвид рекламата, публикувана на 18 март 2017 г. на последните страници на в. „Политика“ и в. „Телеграф“ за новата „книга“.

„Медия“, зад която стои Делян Пеевски инвестира огромни средства за поредното активно мероприятие срещу “Да, България!”.

В разгара на предизборната кампания „медия“, зад която стои Делян Пеевски, кандидат за народен представител от ДПС, инвестира огромни средства за поредното активно мероприятие срещу “Да, България!”.

„Вестник“ Телеграф разпространи „книга“, озаглавена “Крадци на демокрация”, чиято цел е да злепостави „Да, България!“ и нейните кандидати по време на предизборната кампания.

Консултация с експерти показва, че само за тази пропагандна акция са инвестирани над 200 000 лева, а това е повече от бюджета за цялата ни предизборна кампания.

Благодарение на Вас и Вашите партии, България е най-бедната, най-корумпираната, най-незащитената страна в Европа

ОТКРИТО ПИСМО
от Христо Иванов,
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДВИЖЕНИЕ „ДА, БЪЛГАРИЯ“

УВАЖАЕМА Г-ЖО НИНОВА,
УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ,

Нинова току-що излъга

Трайчо Трайков обвини лидера на БСП Корнелия Нинова в лъжа . Нинова все повече започва да говори като Сидеров – само че на кон. И проблемът не е в коня, защото и аз обичам да яздя. Проблемът е, че тя без да й мигне окото излъга по въпроса за санкциите с Русия. "Нинова току-що излъга в ефира на Нова тв, че забраната за внос на български храни в Русия е наложена от ЕС. Напомням, ЕС наложихме санкции срещу приятелите на Путин, участвали в заграбването на чужди земи, а в отговор Путин наложи санкции срещу всички руснаци, забранявайки вноса на европейски храни."

Рискът за България е да изпаднем от ЕС

Христо Иванов "Днес ЕК обяви “Бяла книга за бъдещето на Европа”. С този документ за първи път официално се поставя темата за ЕС на две скорости. Какво се крие под повърхността на тази новина? В ЕС се оформя ядро от държави, които имат повишено доверие и интеграция помежду си. Всички останали стават периферия. Нещо, за което многократно предупреждавах още като министър на правосъдието.

Малко ми идва много да ми говорят такива неща

“… Прочетох нещо, което много ме ядоса. Пише, че сме отричали Баташкото клане. Искам да кажа за тая гнусна лъжа – защото има неща, които не се търпят. Има един човек, Натанаил Охридски и Пловдивски се казва, първият български владика на Охрид през Възраждането, който е вдигнал Кресненско-Разложкото въстание – и който е мой прачичо. Като отидеш в музея в Клисура и там е списъкът с хората, загинали на Зли дол, трима мои дядовци са там.

Нарастващо влияние на популизма и национализма

Регулярното тримесечно проучване на Алфа Рисърч NOVA ALPHA INDEX се осъществява съвместно с Нова телевизия. Проведено е в периода 14 – 22 януари 2017г. сред 1024 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица.

Склонен съм да го приемам за комплимент

Емил Джасим "Казват, че ние в "Да, България" сме били политически незрели...
Склонен съм да го приемам за комплимент, след като очевидно тези, които ни го казват, са толкова политически презрели, че вече гният.
Да, за тяхната политическа зрялост за задкулисни договорки и безпринципни съглашения искаме да си останем незрели."

Социализмът е тежка болест

Около 40% са новите лица сред водачите на листи на БСП, това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседание на пленума на левицата.

Да видим кои са новите лица.

Иван Янчов Таков - Синът на Янчо Таков и внук на партизанина Пеко Таков, бивш министър на вътрешната търговия и заместник на Тодор Живков в Държавния съвет на НРБ.

В това време КОЙ? Голиат! Голиат блажно потрива ръчички!

От профила на Александрина Пендачанска във Фейсбук "След 3 денонощия в рОдината мога да споделя само следното усещане: потрес! Но и потрес е малка дума! Да го напиша с големи букви - ПОТРЕС, пак не стига. Все едно! Някъде в потреса е случката, че и отвъд - в отвъдното, понеже май точно там му е и мястото на това, дето му викаме "дясното"!

“Движение Да България” може да се яви на изборите

“Движение Да България” събра над 20 000 подписа за един ден, изискуемият по закон брой е минимум 2500 подписа.

В предаването “Лице в лице” по bTV Христо Иванов заяви:

“Аз очаквам да имаме реален рекорд, истинска забележителна вълна от гражданска подкрепа, която видяхме, събирайки подписи в София и още няколко града в България. Вълната е впечатляваща, имаше огромен отзвук на нашият призив, на път сме да поставим политически рекорд по гражданска активност, по граждански отклик на нашата молба”.

Страници

Subscribe to RSS - ПОЛИТИКА