Българските постижения

Публикувано от accountantbg on Вт., 05/01/2018 - 07:27

Двойните стандарти при храните накараха 100 млн. души да се чувстват като аборигени, коментира премиера Бойко Борисов.

Да предложа и аз още няколко свери в които има двоен стандарт в България и ЕС. Двоен стандарт в демокрацията, доходите, правораздаването, корупцията, медиите, здравеопазването и т.н.

Най-интересното е, че има двоен стандарт и с храните произведени в България и предлагащи се в ЕС. Например преди месец г-н Драгомир Кънов публикува снимка на две бурканчета от по 520 г лютеница „Дерони“ от магазин в Англия, които струват 1 паунд или около 2,22 лв. Това означава,че едно бурканче струва около 1,11 лв. Същата лютеница, същата разфасовка на същия производител в България струва около 4 лв. за бурканче. Има и други примери, днес бг писа, че 300 грама кашкавал от известна българска марка у нас струва 9,50 лева, а в онлайн магазин в Германия 7,60 лева.

Въпроса е дали някой е тествал дали родните производители имат същото качество на продуктите за домашния пазар като за износ и дали в родните продукти няма повече консерванти и добавки от вносните "второ качество".

Изглежда в България всичко е на обратно. "Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед!" За това помнете, тук "не" може да значи "да".