Декларирам, че като председател на ДСБ и Нова Република към онзи момент, съм готов да бъда изслушан пред ВСС

Радан Кънев "Тече поредната вулгарна атака срещу председателя на ВКС Лозан Панов.

Този път до ВСС е изпратен "сигнал" от Пеевски, пардон, "Блиц", че г-н Панов е участвал в предизборно събитие, организирано от - забележете - две конкурентни формации на последните избори - "Нова Република" и "Да, България".

По този повод се чувствам длъжен да споделя някои факти:
Възхищавам се на гражданската смелост на г-н Панов, имах високо мнение за качествата му на административен ръководител на АССГ и споделям значителна част от възгледите му за реформа на правосъдието ни, в т.ч. и радикалната идея за позициониране на прокуратурата извън съдебната власт.

Но не го познавам лично.

Гарантирам, че никога и по никакъв повод не е съгласувал позиции с ДСБ и Нова Република, нито е бил свързан с тези формации.

Митингът, на който се позовава "сигналът", не беше организиран от политически формации и нямаше предизборен характер. Имаше доста хора от различни партии, а за политика не се говореше. (В интерес на истината, не съм и забелязал, че г-н Панов е присъствал)

Ако мнозинството във ВСС има безграничната наглост да образува дисциплинарно производство по този "сигнал", декларирам, че като председател на ДСБ и Нова Република към онзи момент, съм готов да бъда изслушан пред ВСС."