Един забавен щрих от този вот

Боян Юруков "Общото събрание на следователите вчера е избрало единствения кандидат (и заместник на Царцаров) за мястото във ВСС. Нищо неочаквано. 275 гласа са подадени през интернет, 62 - с хартиена бюлетина. От електронните 29 гласа са били невалидни.

Някой може ли да ми обясни каква е тази електронна система за гласуване, която позволява невалидни гласове? В протокола на ВСС не дават обяснение. Системата е добре скрита и независим одит не ѝ е правен. Както Bozhidar Bozhanov и Hristo Ivanov обясниха подробно вече, става ясно единствено, че може лесно да се подправи резултата. Нищо общо с приетите вече изисквания за прозрачност и сигурност за електронното дистанционно гласуване на националните избори. ВСС играе по свои нагласени правила.

Един забавен щрих от този вот - протоколът от хартиеното гласуване е попълнен електронно и е доста подробен. Протоколът за електронното гласуване е попълнен на ръка, нечетим и оскъден. Пише, че трябва да има приложена разпечатка от системата за гласуване, но такава липсва в публичния документ."