Факт е, че Brexit е губещо предложение

Икономическата реалност започва да се изравнява с фалшивите надеждите на населението. Те повярваха на обещанията на жълтата преса, че Brexit няма да понижи техния стандарти на живот, за това те запазиха своя стандарти, като натрупаха дългове.

Това е работило за известно време, защото потреблението на домакинствата стимулира икономиката. Но моментът на истината наближава, тъй като последните данни, публикувани от Английската централна банка показват, че растежът на заплатите е по-малък в сравнение с инфлацията, така че реалните доходи са започнали да намаляват
.
След като юнските данни се повтарят в следващите месеци, домакинствата ще осъзнаят, че жизненият им стандарт се понижава и те ще трябва да коригират разходите и да започнат да харчат по-малко.

Те също така ще разберат, че вече са свръхзадлъжнели и ще трябва да започнат да плащат дълговете си.

Това ще намали потреблението, което ще влоши икономиката още повече. Освен това, Банката на Англия е направил същата грешка, като средните домакинства: тя се подценява влиянието на инфлацията.

Бързо се приближаваме до повратната точка, която характеризира всички неустойчиви икономически развития.

Факт е, че Brexit е губещо предложение, което е вредно както за Великобритания така и за Европейския съюз. Избора не може да бъде отменен, но хората могат да променят мнението си. Очевидно е, че това се случва. Опит на Тереза ​​Мей да се засили своята позиция в преговори чрез провеждане на предсрочни избори, е неприятна засечка: тя изгуби парламентарното си мнозинство.

Основната причина бе фатално погрешна стъпка с "данък деменция", който обиден основното ядрото от нейните избиратели, възрастните хора. Увеличаването на участието на младите хора е също важно. Те гласуваха за лейбъристите в знак на протест, а не защото са искали да се присъединят към синдикат или подкрепят Джереми Корбин (макар че той направи впечатляващо представяне).

Отношението им към единния пазар е диаметрално противоположни на това на Тереза ​​май. Младите хора искат да си намерят добре платена работа, независимо дали във Великобритания или някъде другаде. В това отношение техните интереси съвпадат с тези от Лондонското Сити.

Ако Тереза ​​май иска да остане на власт, тя трябва да се промени подхода си. Вече има признаци, че тя е готова да го направи.

С приближаването на преговорите в понеделник тя влезе с помирителен дух, тя може да се постигне споразумение с Европейския съюз с дневния ред на младите и се съгласи да продължи дейността си като член на единния пазар за достатъчно дълъг период, за да извърши цялата юридически работа.

Това ше е голямо облекчение за ЕС, защото това ще отложи черния ден, когато на Великобритания ще напусне и ще създаде огромна дупка в общия бюджет. Това би било печелившо споразумение.

Само по този път тя може да се надява да убеди парламента да приеме необходимите законите, които трябва да бъдат приети. Тя също така ще трябва да изкупи греховете на торите в Кенсингтън след пожара в жилищната сграда.

След това тя може да продължи да води правителство на малцинството, защото никой няма да иска да заеме мястото й. Вече има признаци, че е готова да го направи.

Развод ще отнеме най-малко пет години, а през това време ще се проведат нови избори. Ако всичко мине добре, двете страни могат да пожелаят да се ожени отново, дори още преди да са се развели.

Коментар на Джордж Сорос за "Daily Mail".