Гражданско кафе пред ЦУМ без болтове

Скъпи приятели и съмишленици,
каним граждани, журналисти, юристи!

Миналия четвъртък мнозинството във ВСС не хареса болтовете, които гражданите му донесоха, но те бяха там, за да демонстрират нагледно цялостния отказ на българската прокуратура от прилагането на правосъдие. Ние не приемаме случаят ЦУМ-гейт да бъда забравен, защото за нас ЦУМ-гейт е най-тежкият известен случай на деградация на публична институция и легитимиране на недопустимо държавническо поведение!

ЦУМ-гейт като еманация на поставянето на властта над закона;
ЦУМ-гейт като моментна снимка на едно пропаднало и неработещо за обществото управление;
ЦУМ-гейт като истинското лице на Прокуратурата у нас- пародия на съдебна власт, но бухалка на властниците!

Каним ви на открита гражданска дискусия по тези въпроси:
- Защо ЦУМ-гейт има, но разследване за него НЯМА ?!
- Трябва ли да има граждански контрол върху дейността на Висшия съдебен съвет, като управляващ орган на съдебната власт, за да се установи и възможност за контрол на дейността на Главния прокурор от Обществото?
- Има ли намерение ВСС да изпълни препоръките на Европейската комисия за привеждане на съдебната система и в частност Прокуратурата в съответствие с добрите европейски практики?

Елате, за да говорим като свободни граждани, представители на Суверена, които са призвани да поемат своята отговорност за състоянието на държава, в която живеят. Елате, за да споделите и Вашето мнение, идеи и предложения!

Елате, за да подкрепим и Председателят на ВКС, г-н Лозан Панов в тежката му борба за установяване въховенството на Закона в тази държава, за да има #правосъдиезавсички!

Четвъртък 06.07.2017 г. от 8:45 до 11:00
Градинката пред Централна баня (сега Музей на София)