Има повод за гордост

Илиян Василев във фейсбук "И дипломацията вече не е същата, и дипломатите. Докъде доживяхме, посланикът на Русия да се опитва през медия да "сугестира" креативно покана за своя президент а тя може да дойде само от Радев за да посети България. Преди два месеца един космонавт също изстреля в медия, че Путин ще идва у нас, по покана на президента Радев.
За Радев ще бъде самоубийство да покани Путин толкова рано в мандата си, защото няма как да направи предметно посещение. Без правителство, посочено от парламент. За това са хвърлени всички усилия за да има проруско правителство, което ще позволи на Радев да напълни със съдържание едно посещение по-късно през годината във връзка на 140 година на руско-турската война. Очевидно задачата е да се осигурят визити на Путин в ЕС, защото издиша имиджа. А истината е, че където и да отиде, нищо не може да предложи, нито да вземе /това последното не важи за България/. Трябва разведряване на равнище ЕС и НАТО и чак тогава може да се говори за смислено посещение на руския президент. Константин Симонов - шеф на основното НПО на Кремъл в сферата на енергетиката дори посочи - поводът може да бъде възобновяване на Южен поток. Има повод за гордост - най-накрая разбраха, че България в ЕС е сила и не скача от радост когато руския посланик сподели, че владетелят на Кремъл желае да ни посети.
Времена, нрави.
Истината е, че върху Радев ще се упражни огромен натиск, още в началото на мандата му. Това е схема, която приложиха и на Борисов. Още рано рано среща с Путин, да му вземе страха и след това да се съобразява по презумция."