Институциите трябва да се уважават

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в ефира на Нова ТВ "Институциите трябва да се уважават и затова даваме на президента не 100, а 101 дни, за да покаже какво може."

Г-н Карадайъ не е важно вие какво време давате на новия президент, важно е, че народа е дал 5 години на президентът на България Румен Радев. Ясно е, че ако покаже какво може и каквото иска народа по отношение на корупция и правораздаване то вие надали ще сте доволни от него и със сигурност ще забравите за 101 дни. Важно е новия президент да изпълни това което народа иска, а не българския политически елит който управлява последните 28 години.

Огнян Минчев "Негодниците, изпратили шайка дегенерати да освиркат президента Плевнелиев при излизането му от сградата на Президентството осъзнават, че по този начин те освиркват не просто един човек, който е приключил мандата си. Те освиркват институциите на държавата и нейното достойнство като изразител на единството на нацията. Осъзнават го и го правят целенасочено и системно от 2013 г. насам. Те не просто ненавиждат Плевнелиев. Те ненавиждат самата възможност в България да има нормална държава, която да ограничи вакханалията на този грабеж, на който те подлагат страната през последния четвърт век. Ако президентът Радев понечи да ограничи тяхното своеволие - те без съмнение биха освиркали и него."

В този тон на мисли по-добре президентът Радев да го освирквате вие (може и от първия ден), но да бъде харесван от останалата част от обществото.