Колко министри като Христо Иванов се отказаха от поста си?

Не може винаги да сме най-бедни. Корупцията е основният ни проблем. Това казаха Вера Асенова и Кирил Петров – учредители на новата партия "Да, България" при гостуването си при Цветанка Ризова по БТВ. Няма път назад. Искаме в България никой да не е над закона, каза Вера Асенова.

Асенова посочи, че партията им се различава от останалите по това как са се сформирали и по това как се финансират. Движението разчита на гражданско участие и поддръжниците участват с дарения.

Толкова много партии има, а корупцията ни е толкова голяма, допълни Кирил Петков. Това е заради кражби и недоверие, а това води до по-голяма бедност. Словакия, която също има корупция, но по-малко от нас, са с 50 процента са по-богати от нас. Компаниите ги е страх от корупция и от това, че съдебната ни система не работи. Колко министри като Христо Иванов се отказаха от поста си?! Няма такъв. Не може страната ни да бъде винаги най-бедната. Христо Иванов е човек с чисти помисли. През политиката има шанс за по-голяма промяна. Искаме да намалим корупцията.