Лозан Панов се е движил в автомобил с липсващи болтове

Автомобилът на НСО, който ползва председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, е бил с липсващи и развити болтове. За този инцидент председателят на Върховния касационен съд е уведомил президента Румен Радев на срещата си днес.

От ВКС са уведомили с официално писмо шефа на Националната служба за охрана Ангел Антонов. Доклад за инцидента е написал и шофьора на Панов, който е служител на НСО.

Лозан Панов е поискал президентът да проведе консултации за свикване на Велико Народно събрание и изваждане на прокуратурата от съдебната власт. Според него е необходима структурна реформа на съдебната власт, за да може прокуратурата да не е "безконтролна и безотчетна". "Съдебната власт сега включва и прокуратурата, тя е страна в процеса, това е държавно обвинение и следва строго определена държавна политика. Подходът, който смятам за важен, е тя да бъде обособена не като орган на изпълнителната власт, а като независим орган, равно отдалечен от трите власти. Това е нещо, реално постижимо."

Лозан Панов е повторил позицията си, която изрази преди десетина дни и пред премиера Бойко Борисов за случаят ЦУМ-гейт, че реформата не е в дълбочина и е необходимо е тя да се развие. Според него става дума за мимикрия на реформа и обстоятелството, че подобен случай се мултиплицира и то без реакция на ВСС и други институции показва, че тази реформа очевидно не се е състояла.