Отлично информиран източник

Преди няколко дена американският президент Доналд Тръмп изрази възмущението си от "фалшивите новинарски медии "Когато видите текстове с "казаха източници" във фалшивите новинарски медии, и те не споменават имената, много е вероятно тези източници да не съществуват, а са измислени от фалшиви журналисти."

Вчера телевизия "Фокс нюз" съобщи, като се позова на отлично информиран източник, че "Руснаците, а не Къшнър, се изказаха за идеята за използването на безопасна линия между администрацията на Тръмп и Русия". След като "Фокс нюз" не споменават имената, много е вероятно тези източници да не съществуват, а да са измислени от фалшиви журналисти. Не че съм такъв параноик, но кой съм аз да оспорвам думите на американския президент.

Пак вчера Доналд Тръмп обяви в профила си в "Туитър", че руските власти сигурно се надсмиват над САЩ. Да успокоя г-н Тръмп, не само руските власти се надсмиват над САЩ, а целия свят. А за този факт е виновен Тръмп, който с нарцистичното си поведението продължава да се забърква в скандал след скандал, а медиите, с които той е във война само това чакат.

"Когато един държавен глава посещава една страна, в която правата на човека се нарушават (Саудитска Арабия), и не казва и думичка по този въпрос, а подписва договор за оръжия, когато той се съмнява във факта, че други хора страдат и дори умират заради климатичните промени, тогава аз мисля, че Западът е станал по-малък или по-слаб", това каза германският външен министър Зигмар Габриел. Не бива да комуникираме помежду си с Туитър или от бирената палатка. Смятам, че можем да намерим по-добър начин на комуникация.

Време е г-н Тръмп да започне да се държи като президент на Съединените Щати, а не като пъпчив, самовлюбен, сърдит тийнейджър. Тогава и останалата част от света ще го приема по-сериозно.