Питам се риторично

Илиян Василев "Генерал Флинт подаде оставка като съветник по националната сигурност на САЩ заради нерегламентирани и най-вече неоповестени контакти с отговорни руски политици и длъжностни лица. Това - негламентираните контакти, които отварят възможност за външни влияния - са забранени от американската конституция.

Питам се риторично - колко български политици и длъжностни лица - попадат под същата клауза за конфликт на интереси.?

Питам Корнелия Нинова, като заместник министър на Румен Овчаров, участва ли в неоповестени контакти с руски длъжности лица, по време на "договарянето" на промяната в договора за доставка на природен газ и договора за транзит с Газпром през 2006 година? Причинените щети на държавата и потребителите се изсчисляват на над милиард долара.

Тъй като тя днес обещава да се бори с корупцията - предлагам лакмусов тест - да започне от себе си и от тогавашния си ментор - Овчаров. Ние вярваме на "слуховете", че съгласието на българската страна е получено само и изключително по идейни съображения.

Тази корупционна увертюра откри пътя към голямата корупционна схема на "енергийния шлем" - в която Корнелия Нинова има дейно участие"