По никакъв начин да не се обслужват политически партии

Днес премиерът Бойко Борисов след срещата с Лозан Панов каза, че: "По всички теми на съдебната система може да се разчита на мен, но по никакъв начин да не се обслужват политически партии. Които, повтарям, със своята маломерност, с това, че не успяха да влязат в парламента, просто пречат дори и на съдиите да постигнат най-доброто, което може системата да направи"

Само не разбрах съдебната система не трябва да обслужват политически партии или не трябва да обслужва маломерни политически партии. Защото от изказването на премиера излиза, че само маломерните политически партии които не успяха да влязат в парламента, просто пречат на съдиите да постигнат най-доброто.

Е сега надявам се, че след като тези недостойни партии които пречат на реформирането на съдебната система и ги няма в новия парламент, реформата най-накрая да се случи. Притеснението ми обаче остава да не би да се окаже, че съдебната система на която вече няма да и пречат някакви маломерни политически партии, дали няма да продължи с практиката да обслужва големите политически партии успели да влязат в парламента.