Проблемът на този злощастен депутат не е, че е натискал бизнеса

Бившият министър на правосъдието Христо Иванов на протеста "Правосъдие, а не суджуци". Суджукът майсторски от страна на прокуратурта беше изваден като тема, която да отклони вниманието от КТБ. Винаги, когато имало неудобна тема за обвинението, се вадела друга, която да предизвика свръхактивност. Проблемът на този злощастен депутат не е, че е натискал бизнеса, а че суджукът не е стигнал до премиера, убеден е Христо Иванов. Ако беше стигал до местоназначението му, той просто нямаше да бъде разследван. И това е очевидно и тук се съдържа отказът от реална борба срещу корупцията по високите етажи на властта.

По думите му имаме "две прекрасни госпожи", които уж се занимават със съдебната реформа в новата власт, но изобщо темата не се повдига. Иванов вижда нежелание да се приеме международната помощ за реформа в Темида. Освен това сега се правил опит да се угоди на Сотир Цацаров и да се удари Съюзът на съдиите.

Това, което виждаме в по-голям план, е подготовка за назначаването на следващия главен прокурор по формулата „Ти си го избра“. Хората, които трябва да го изберат, ще бъдат тези, които през това лято трябва да бъдат избрани да влязат във ВСС. За да разберат тези хора, че трябва да са послушни, да изпълняват указанията на Цацаров - Пеевски - Борисов - Доган, те трябва да видят как Съюзът на съдиите в България е ударен. Те трябва да видят как на Съюзът на съдиите в България му се забранява да получава международна подкрепа.

Според clubz.bg днес посланикът на САЩ Ерик Рубин е бил забелязан да напуска кабинета на премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. След това ГЕРБ оттеглиха предвидените промени в Закона на съдебната власт за финансирането на неправителствените организации. Категорично заявяваме, че трябва да спрат спекулациите за дейността на фондация "Америка за България". Парите, които са осигурили за неправителствения сектор през последните години, са 170 млн. лева, само за образование са 105 млн. лв., каза още Цветанов.

И един коментар по повод днешният протест "Правосъдие, а не суджуци" от Христо Комарницки "Видях море от Граждани, загрижени за съдебната система...
в Полша. В България Гражданите се броят на пръстите на краката на Президента."