Пропуска се златна възможност за намаляване цената на газа с над 40%

Мартин Димитров "Радев и Герджиков, не е толкова страшно България да защити своя интерес пред Газпром. Времето изтича.

Темата с уседналостта е фалшива, няма да има такова нещо, но тази фалшива новина е лансирана, за да измести истинския въпрос – изтичат седемте седмици, в които България може да направи конкретни искания към Газпром в рамките на спора с Европейската комисия. Затова поискахме консултативен съвет по национална сигурност, но Радев избягва темата и заедно с Герджиков чакат да изтече срокът и да не направят нищо. Това е начинът за формиране на обща българска позиция. Пропуска се златна възможност за намаляване цената на газа с над 40%, ако ЕС започне да купува по единна цена.

Тактиката на новите управляващи, но най-вече ГЕРБ, е да не повдигат темата, да изчакат сроковете за възможни действия да изтекат и накрая да кажат, че служебният кабинет е пропилял тази възможност. Ако България сама не поиска по-добри условия, няма кой да защити нашия интерес, ако ние си мълчим.

Изглежда, че има съгласие да се правят на „умряла лисица” и накрая българските потребители ще продължат да плащат едни от най-високите цени на газа в ЕС."