Само те и единствено те, а по-скоро само Той и единствено Той

Николай Слатински "Не следя особено кампанията, и защото ми се струва, че вече знам резултата, и защото в сферата, от която мъничко разбирам, нивото е потресаващо слабо. Моите студенти кандидат-магистри са по-добре и повече в час.

Това впрочем доказва една стара моя теза - може хората от някогашните силови структури (най-грижливо и симетрично разпределили се приблизително поравно в двете партии на статуквото) да се правят на страшно компетентни, но това изобщо не е така! Като им махнеш пелената на секретност и намеци за разполагане с някакви ужким много тайни и потайни сведения и изсмуканици от пръстите, остава само въздухът в един спихващ се балон...

Но не за това ми бе думата. Исках само да кажа нещо, всъщност то си е направо въпрос.

Където и да надникна из сайтовете и вестниците, където и да щракна по телевизиите, оставам с впечатлението, че предизборна агитация води само ГЕРБ. Те са навсякъде - изскачат от аналози на "Дружинка" и "Славейче", до наследници на "Народен спорт" и "Антени", "Кооперативно село" и "Космос", "По хълмовете на времето" и "Бразди".

Само те и единствено те, а по-скоро само Той и единствено Той.

Даже там, където всички аналитични материали са с унищожителна критика към тях. Дори там, където читателите ги ненавиждат и благославят жестоко по форумите.
Абсолютно навсякъде са. Явно играе голяма пара. И става ясно с Кого е всъщност Кой.

А може би греша. Затова и това, което исках да кажа сега е май повече като въпрос. Прав ли съм, че ГЕРБ смазва в съотношение 100:1 всички с предизборната си агитация - като каличество, разбира се, за качеството просто нямам думи? Или съм зле информиран най-вероятно...."