Социализмът е тежка болест

Около 40% са новите лица сред водачите на листи на БСП, това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседание на пленума на левицата.

Да видим кои са новите лица.

Иван Янчов Таков - Синът на Янчо Таков и внук на партизанина Пеко Таков, бивш министър на вътрешната търговия и заместник на Тодор Живков в Държавния съвет на НРБ.

Ана Пиринска - дъщеря на бившия председател на 40 Народно събрание Георги Пирински и народен представител във Велико народно събрание както и в обикновените народни събрания (36; 37; 38; 39; 40 и 41-во). Сега Евродепутат в Европейския парламент. Дядо му е ген. Илия Кашев, който е дългогодишен началник на Пето управление на ДС - УБО. Също така е бил заместник-министър на вътрешните работи.

Ана Ананиева - дъщеря на Нора Ананиева, вицепремиер в двата кабинета на Андрей Луканов, депутат от БСП между 1990-1997 г., както и заместник-председател на Народното събрание (1994-1997 г.).

Тома Трайков - син на Марио Трайков член на Националния съвет и на Контролната комисия на БСП. Дядо му е Тома Трайков (кръстен e на него) един от създателите на Държавна сигурност, бивш началник в отделение Б на ДС. За работата си в ДС е бил награждаван като герой на социалистическия труд.

Владимир Илиевски - син на Радослав Илиевски, депутат от БСП в 39-ото и 40-ото Народно събрание (от 2001 до 2009 г.), а преди това - кмет на община Долна Митрополия, впоследствие председател на Общинския съвет.

Атанас Баташки, син на депутата от БСП Илия Баташки, който напуска парламента, защото му е предложено да стане зам. - директор на болницата на МВР (сега е директор на болницата).

Стоян Мирчев – син на социолога проф. Михаил Мирчев, който беше издигнат от БСП за кандидат-кмет на София през 2015 г. Дядо му е Стоян Михайлов, от 1973 година завежда отдел „Пропаганда и агитация“ при ЦК на БКП, секретар на Централния комитет на партията до 1988 г. Част е от групата, инициирала т.нар. Възродителен процес. Депутат е в Седмото велико народно събрание. След свалянето на Тодор Живков за кратко става вицепремиер на Георги Атанасов през 1989 г.

Станислав Владимиров - племенник на бившия депутат Ненко Темелков и областен лидер на БСП в Перник. След това Станислав Владимиров наследява поста от Ненко Темелков. Тогава сред червените избиратели не липсваха и коментари, че заради кръвната връзка между Темелков и Владимиров предаването на шефските постове на БСП в Перник едва ли не става по роднинска линия.

Вероника Делибалтова – дъщеря на Атанас Делибалтов председател на Общинския съвет на БСП Сливен. Вероника Делибалтова беше част от червената "контрапротестна" група срещу Ранобудните студенти по време на окупацията на Софийския университет през 2013 г.

Разбира се 60% са стари имена на 3 място в листата за 25 МИР е Антон Константинов Кутев, който като секретарят по медийната политика в БСП произнесе онази знаменита фраза, „Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път. В нашата партия е нормално наследниците да стават социалисти просто заради бащите си“.

Тогава сегашния лидер на БСП Корнелия Нинова призова Кутев да се извини и да си подаде оставката. "Колегата ми Антон Кутев сравни БСП със СПИН. Социализмът се предавал подобно на болестта, по наследство или по полов път. Нечувано и обидно. Ако някой се е питал що е то социализъм, вече знае. Според висш представител на ръководството на БСП, това е тежка болест. Който се докосне до нея, е обречен. Ако не на смърт, то поне на мъчителен живот. Но ако някой все пак реши да направи саможертва да стане социалист, то трябва да отговаря на поне едно условие - или баща му и дядо му да са били такива или да си намери някой социалист за полов акт. Всички други не стават"

Сега разбрахме кои от новите лица от листата са отрочета на социалисти, остава да разберем и кои са направили саможертва и са намерили някой социалист за полов акт.