В екологията му викат мутуализъм

4 юни 2011 година премиерът Бойко Борисов откри новия голф комплекс Thracian Cliffs (”Тракийски скали”), който е собственост на рекламния бос Красимир Гергов и неговия съдружник Георг Цветански. Комплексът е разположен на площ от 164 хектара скалиста местност край морето до нос Калиакра и е най-големият спортно-туристически комплекс в България.

Нено Димов: Съдбата им зависи от това държавата да вземе конкретни мерки за регулация на дейностите в защитената зона: „Комисията прие, че ако въведем плана за управление, няма да иска ефективно събаряне (…) В момента перките и голф игрището и множество други проекти (къщи, разорани терени, къщи за гости) бяха спасени и няма да бъдат събаряни”.

Тома Белев "Аз пък се чудех защо Каролев се включи в баталията за Калиакра, пък Нено натиска да се "договаря" плана за управление? A то Цеко си имал едни 1200 декара там дето Планът за управление забранява строителство.
В екологията му викат мутуализъм - междувидова връзка, при която и двата индивида имат полза от взаимоотношенията си.."

"Забраната за строежи в Черноморска Добруджа, наложена от МОСВ, но отменена от Бойко Борисов, засяга най-лошо родата на бившия депутат Живко Мартинов – Суджука от ГЕРБ. Други губещи са офшорки свързани с БСП олигарси и групировката ТИМ, показват първите резултати от мащабно проучване на Биволъ за собствеността на имотите, попадащи в защитената зона.....За сметка на това едни от най-апетитните крайбрежни имоти са частна собственост на неслучайни хора, като дори са урегулирани за застрояване.

Така излиза, че освен „спасените“ перки за ток и голф комплекса свързван с червени барони, властта се стреми да спаси и други техни имоти, както и бъдещи строежи на свързани с нея корупционери и силови групировки. " Това написа сайта „Биволъ“ след свое разследване относно собствеността на имотите, попадащи в разширената защитена зона.