Загубихме ги, защото не искахме да ги спечелим

Загубихме президентските избори, защото не искахме да ги спечелим. Това каза премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на конгреса на Европейските студенти демократи във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна.

„Загубихме ги, защото не искахме да ги спечелим“. „Много е важно за демокрацията да има ясно разграничение на властите. Когато една партия, колкото и да е добра и демократична, е спечелила и президентската, и парламентарната, и изпълнителната и местната власт, това не е добре за демокрацията“, уточни Борисов.

Първо ни обясняваха от ГЕРБ, че и магаре да сложат ще го изберат. После сложиха Цецка Цачева и тя изгубиха изборите. Лично аз щях да съм много огорчен, ако бях на мястото на г-жа Цецка Цачева (не за това, че се е представила по-лошо от магаре, а защото мача е бил продаден). Въпреки това съм абсолютно сигурен, че тя и след тези думи няма да си подаде оставката като правосъден министър в знак на протест, за това, че е била използвана в уговорен мач, с предизвестен край.

За хората, които са гласували за кандидат президентската двойка на ГЕРБ оставам сами да решат дали са се почувствали омерзени след това признание.