Натискът трябва да се превърне в парализиращ постоянен национален общ протест

Публикувано от accountantbg on Вт., 01/11/2018 - 08:07

Татяна Кристи във фейсбук "Докато в България се протестира на парче, мафията няма как да се отдръпне. Дали за Пирин, дали срещу прокуратурата и Цацаров, дали срещу медийния произвол, дали срещу определени решения на Народното събрание, администрацията или съда...дали срещу жестокото третиране на животни --спорадични протести на няколко десетки, стотици или хиляди души няма как да размръдат блатото. Дори могат да донесат дивиденти на Борисов, който като добрия дядо Коледа великодушно ще се намесва от време на време в някой дребен казус и самолично „ще оправя нещата за благото на нацията,” докато се кръсти като калугерка и благодари Господ за това, че го е изтопосал за „спасител.”
Натискът трябва да се превърне в парализиращ постоянен национален общ протест – срещу произвола в управлението, срещу всепоглъщата корупция и липса на правосъдие. Този натиск няма как да стане и с политическа опозиция на парче (запазената марка на клетите двупроцентници) както и с плахите мяучещи журналисти, които гледат от страни как хора от гилдията им ги отстрелват един по един и копират мълчанието на агнетата.
Само тогава може да има надежда. Стана кристално ясно, че на управляващите им е много изгодно да превърнат България в „малката Русия” – така никой не им държи сметка и могат да крадат на воля и безнаказано да се разправят с опонентите си. Единсвената разлика засега с Русия, е че в България още не са започнали показно да разстрелват журналисти и политическии противници. Засега се стрялят по мутренски само за пари. Но съм сигурна, че и този момент наближава. Когато властта знае, че няма коректив и няма кой да й търси сметка, отсрелването на неудобните е само въпрос на време. България официално влезе в калъпа на баналните южноамерикански управления. Тя особено ми напомня на „стабилния” Парагвай—хунта вече няма, но икономическите ресурси са превзети от шепа хора, (същите с връзки с хунтата), бедността върви ръка в ръка с корупцията, иначе на хартия всичко е демокрация..."