ОБЩЕСТВО

Страхът и малодушието в политиката са правия път към диктатура

Огнян Минчев - политолог "Димитър Главчев подал оставка защото си изтървал нервите. Историята е малко по-дълга. Бойко Борисов си изтърва първо нервите, говорейки за "наркотрафиканти и продавачи на гласове". Замълча когато го попитаха кои са те. Но опозицията не пропусна да се възползва от изказването - задаваше въпроса КОЙ при всяка възможност. Затова г-н Главчев си изгуби нервите - изглежда му е било възложено да отбива тези атаки, или сам си е възложил подобна благородна задача да защитава лидера на партията.

Пеевски си прилапва зайчета, едно след друго

Илиян Василев "Обърнете внимание ГЕРБ, ДПС и ..... Воля прокарали през комисия спецпоправката "Пеевски-Цонев". Това са трите партии на Пеевски.
А Марешки убеждаваше, че ще бъде глас на извънпарламентарната опозиция!?

Както Христо Иванов каза Пеевски си прилапва зайчета, едно след друго.

За това забравете за дясно-ляво, консерватори-либерали. Трябва да спасим демокрацията, защото идва тоталитарния модел на Пеевски с подгласници Цацаров и Борисов.

Промени в Конституцията за премахване на давността

ГЕРБ искат промени в Конституцията за премахване на давността за престъпления при приватизационни сделки. В същото време Комисията за конфликт на интереси не е разглеждала над 4 години производство срещу бившия си шеф Филип Златанов и неотдавна го е прекратила по давност. Преди това тя не е взела решение по казуса, възползвайки се от обстоятелството, че от 2013 г. е в непълен състав.

Не знам кога са искренни от ГЕРБ, когато не желаят да разглеждат производства докато давността им не е изтекла или когато искат премахване на давността.

Пак изпреварваме Румъния

Премиерът Бойко Борисов заяви, че "Не се шуми много, но пак изпреварваме Румъния - така както беше през 2012 г., и аз съм убеден, че 2018 г. в края ще сме извършили всичко". Коментара е по повод последния доклад на ЕК.

Румъния успя да изпревари Китай по ръст за последното тримесечие, на годишна база ръстът на румънската икономика е 8,6%, пише Bloomberg. След като Румъния увеличи държавни разходи за пенсии и заплатите в публичния сектор предизвикаха бум в частното потребление. Последният път, когато икономиката на Румъния успя да изпревари Китай по ръст беше през 2008 година.

А сюжетът е като копиран от евтин трилър

Христо Комарницки - карикатурист "Не спирам да се удивлявам на синхрона, с който действат трите мутри, узурпирали Територията. Като ансамбъл грации по художествена гимнастика са.
А сюжетът е като копиран от евтин трилър.
Първо Пеевски пуска книжкa за набелязания. После другите двама вадят от вътрешния джоб институциите, вдигат предпазителите и стрелят картечно, докато жертвата падне на цимента и протегне ръце за помощ.
Първата книжка беше за Прокопиев.
Бухалките вече се стоварват върху главата му.
Втората книжка е за Сашо Дончев.

Там, където една изключителност не може да бъде разпозната дори и да се удариш в нея фронтално

Татяна Ваксберг "Благодаря на всичките 4 208 души, които се подписаха под искането в Софийския университет да има аудитория “Кристиан Таков”. Въвлякох ви в това и ви дължа обяснение.

Дипломатически клуб Бояна

Мартин Димитров "Ревизията на приватизацията да започне от "Дипломатически клуб Бояна". Във втория мандат на ГЕРБ беше сключена тази скандална сделка, която включва продажбата на имоти от различни краища на София. Безумно е да събереш имоти от различни квартали и да ги продадеш като едно цяло, под името "Дипломатически клуб Бояна". Мисля БТВ и Клуб Z (с особено важни разкрития) направиха добър материал за купувачите, които се оказаха младежи в крехка възраст и неясно финансово състояние."

Съветската армия влязла в България без една пушка да гръмне

Христо Комарницки "От няколко дена се мъча с тия две твърдения:
а) Съветската армия влязла в България без една пушка да гръмне.
б) Паметникът на съветската армия е в памет на загиналите войници.
Моля, ако някой има списък на падналите (от куршум, не от препиване) на българска земя съветски войници, да ми го прати. Ще си направя паметна плоча.
Благодаря."

За да бъде наложена опорката, че всеки, който критикува Кремъл, е фашист

Иван Бедров по повод изрисуваните свастики, антисемитски лозунги и обидни надписи, включително и срещу говорителката на руското външно министерство Мария Захарова на паметникът на Альоша в Пловдив
"Антисемитските глупости трябва да бъдат осъдени.
Полицията трябва да открие извършителите.
А иначе провокациите продължават - това там е правено внимателно, а не за минута. Изписаното е подготвено. Някой май опитва със задна дата да оправдае провокацията от миналата седмица.
За да бъде наложена опорката, че всеки, който критикува Кремъл, е фашист.

И си обичал тези "дебили"

Елисавета Белобрадова (Letiashtata Kozzila Erato) "Днес докато минавах с пържола в ръка по Баучер, зърнах скромната, но доста грозновата за сметка на това, статуя на св. Евтимий Търновски. До статуята цитат "Съществуването и преуспяването на моя народ и на вярата на моите предци е и моя лична съдба".

И се замислих за казуса Иво Христов и неговото мнение, че сме 80 процента дебили.

От пиар на пиар, от провал на провал

Илиян Василев "С престъпленията сме като в ЕС, с разкриването сме като в Евразия, дори и там вероятно не сме, защото авторитарните режими много много не се церемонят.
Помните ни отвличането, което завърши с благодарност на родителя към Борисов, вероятно че не се е намесил и е дал възможност на похитителите да си получат парите. Обещаваха много неща, включително и увериха, че те в същност работят и тогавашната им тактика на "пасивност" всъщност е тънка стратегия за да ги спипат по нататък. Мина доста време - нищо.

И вчера, и днес

Миролюба Бенатова "Димитър Пешев се върти в гроба (ако не знаете кой е, питайте). А Александър Симов (БСП) май защити Народния съд, ама нямаше кой да го чуе, за да му реагира. Повръща ми се и от възмутените. Лъха на лицемерие. Да не кажа смърди. Симов е прав за мълчаливото приемане на неприемливи фашистки (нацистки) символи/думи/действия. Някои прояви (партии, паравоенни формирования, сайтове) са финансирани от чужбина. БСП знае от къде. ГЕРБ също. Някой да се вълнува, да ги разследва, обвинява за национално предателство и заплаха за сигурността. Не. Влизат си в коалиция. Всички.

Между другото, има едно странно статистическо съвпадение

Депутатът от БСП проф. Иво Христов "Скандалът с Мария Захарова, говорителката на руското външно министерство... Класика в жанра! Като отчетеш, че 80 процента от населението са дебилни и не могат да се подписват..."

Специализиран съд не означава специален

От 2011 г. насам в българското правосъдие функционират особен вид съдилища и звена на прокуратурата, наречени „специализирани”. Целта бе те да разглеждат специфични дела, както и да послужат за добро обещание за справяне с организираната престъпност и корупцията - хем обществото да види, че нещо се прави, хем пред Европейската комисия да се спечели време и отчете дейност. Така се нароиха и редица други специални антикорупционни структури – БОРКОР, Комисията за предотвратяване и установяване конфликт на интереси при вече съществуващата Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество.

Червената армия ни освободи от ...

Георги Георгиев "Захарова,
Червената армия ни освободи от ...
три самолетни завода и още 100 други фабрики, 25 000 000 кг. тютюн от държавния резерв и 5000 кг. розово масло (по-скъпо от злато).

Освободи ни и от 162 000 000 лв. годишна издръжка от българския бюджет. Три години поред. Издръжка на окупационния корпус, по-голяма от бюджета на държавата ни.

А бе на вас не ви ли се струва, че пречите?

Теодор Михайлов "А бе на вас не ви ли се струва, че пречите? Питам, понеже на мен постоянно ми се струва, че преча. Силно се надявам и вие да се измъчвате с подобни чувства, защото не бих искал да съм единственият човек на Земята, който пречи постоянно и на всички.

Нали не си представяте, че двама души ще правят секс като първо адвокатите им уточнят детайлите

Полина Паунова "Абе, Боже, каква е тая лудост страшна, дето настана със сексуалното насилие, бе!?

Кампанията #MeToo беше чудесна, но това, в което се превърна е чудовищно. Ама всеки пипнал някоя/някой по коляното ли е сексуален насилник? И извинявайте за откровеността, ама нали не си представяте, че двама души ще правят секс като първо адвокатите им уточнят детайлите в договор??? Че къде е купонът от свалката?

А и... нали трябва да има допир в целата тая работа, за да разбере едната страна дали другата иска?"

Напротив, г-н Президент

Румен Радев президентът на Република България "Будителят не е интелектуалец по европейски образец. Той е българска духовна категория, човек, който се разпознава по светлината, с която озарява околните. С талант, с доблест, с мъдрост и отдаденост."

"Напротив, г-н Президент.
Мнозинството от българските будители са ИМЕННО "интелектуалци по европейски образец". И в това няма нищо лошо...

Дебелите се уплашиха от три жени!

Двама здрави младежи са замеряли с яйца активисти от гражданско движение БОЕЦ пред сградата на Софийски районен съд. Гражданско движение БОЕЦ беше обявило, че днес ще бъде пред Софийски районен съд в защита свободата на словото и в подкрепа на Велислав Минеков в битката му срещу мултаците и мафията! "Делото заведено от Рашидов срещу професор Минеков е репресия срещу свободните граждани, удар срещу всеки един от нас!"

Бъдете будители, но не будете никого силом

Днес е денят на будителите и за това ще си позволя да цитирам една реч на един от най-ярките съвременни будители доцент Кристиан Таков, произнесена на протестния митинг пред Университета на 10 ноември 2013 г.

Отсреща имаме хора, които наричат честността „наивност“. Които бълват по форуми, но ги е срам от имената си, та ги крият. Които мразят Ранобудните студенти заради смелостта им и заради собствената си пъзливост. Които не разбират, че нещо може да се прави не за пари, а за идеал.

Само ги вижте, на какво приличат:

Наименуване на аудитория в СУ на името на доц. Кристиан Таков

От Татяна Ваксберг инициатор на петицията

В тази папка са вашите 3 759 подписа, с които се присъединявате към искането да се наименува аудитория в Софийския университет на името на доцент Кристиан Таков. Това значи, че ви дължа 3 759 обяснения за съдбата на тази петиция.

Някои го вършат съвсем целенасочено

Адвокат Николай Христов "Даниел Кирилов от ГЕРБ (председател на правната комисия в НС) се изказал положително за законопроекта за КТБ на Пеевски. ГЕРБ нямат нищо общо с ДПС и Пеевски, ама нищичко ;) ... Само където си гласуват взаимно всичките лобистки закончета, но е по-лесно да се слуша какво казва вождът, вместо да се влезе на сайта на НС и да се видят гласуванията

Имаме огромен грях към националните ни герои

Емил Джасим ""Представете си, че сте български държавен глава и заедно с чуждия си гост приемате гвардейския почетен караул. Срещу вас е патриаршеският храм и гостът ви пита как се казва той.
- Александър Невски - отговаряте вие.
- Това вероятно е ваш български светец? - пита отново той.
- Не - отговаряте вие - това е руски пълководец, който е победил шведите при река Нева.
- Ооо! - казва гостът и задава следващия си въпрос в колата, която вече се е отправила към президентския офис. Срещу вас е величественият паметник на Арнолдо Цоки.

Цацаров полагаше големи усилия да развие отношения с Йоурова

Вера Йоурова "Г-н Цацаров е много убедителен. След всяка среща с него имам усещането, че всичко (в прокуратурата) е ОК. После поглеждам данните и започвам да имам някои съмнения, че всичко е толкова перфектно".

Страници

Subscribe to RSS - ОБЩЕСТВО