ОБЩЕСТВО

Държавата, раждаемостта, производството, просветата, здравеопазването са зависими от доходите на работещите

Петко Симеонов "В първия ден на есента признавам - в последните два дни на лятото ходих на море. Повече от двадесет години не бях виждал тази вода. Един приятел, на когото съм благодарен, ми помогна да отида тогава, по-късно ми е предлагал, но са възниквали други непредвидени работи. Помня и съм му благодарен!
И така, сега пристигна една млада дама, на чието настояване да я придружа до морето, не можех да откажа.

В ползу роду и народу

май 2017 - Отсъствия от заседания на комисии

11/05/2017 ДЕЛЯН СЛАВЧЕВ ПЕЕВСКИ (Комисия по земеделието и храните)
31/05/2017 ДЕЛЯН СЛАВЧЕВ ПЕЕВСКИ (Комисия по икономическа политика и туризъм)

юни 2017 - Отсъствия от заседания на комисии

През последните пет години ВСС наистина показа неспособност да действа като независим орган

ВСС е кадрови орган, който трябва да назначава съдии, председатели на съдилища и прокурори по прозрачни критерии, справедливо, да бъдат правени проверки за почтеност, да се завеждат дисциплинарни производства. Да, през последните пет години ВСС наистина показа неспособност да действа като независим орган. Няколко пъти в прав текст и от ЕК и от Венецианската комисия констатираха, че ВСС не е независим орган, каза Калин Калпакчиев член на ВСС в студиото на „Хайд парк“ по BiTelevision.

Репутацията на даден адвокат не бива да бъде извеждана от репутацията на неговите клиенти

Методи Лалов съдия в Софийски районен съд "За адвокатите, за техните клиенти и за тяхната репутация.

Изборът на Мавродиев ще доведе до нов провал за БНБ и правителството

Избирането на Стоян Мавродиев за изпълнителен директор на Българска банка развитие представлява поредния арогантен и безотговорен акт на министъра на икономиката Караниколов, както и на цялото правителство. Защото:

Днес става дума да спасим държавата

Илиян Василев дипломат "За да се предотврати плъзгането на България към прокурорска република, контролирана от Цацаров, Борисов и Пеевски и наследници, трябва да се създадат широки коалиции от хора на които им пука от пленяването на държавата, от ширещата се корупция, от беззаконието и непотизма, от тоталната липса и неспособност за реформи.

Във времена на повсеместна лъжа да казваш истината -това е екстремизъм

Стела Николова "Както ми обърна внимание Борис Касиков, Цацаров започна да говори като политик.
Ще кажете кога?
Ами, онзи ден, когато директно нападна Христо Иванов и Да, България, като каза, че партии с по 2 % нямат право на позиция по посещението на Чайка.
Гл.прокурор на държавата не е чувал, че не само парламентарни, но и извънпарламентарни партии могат да изказват позиции?
Не ми се вярва!

Пускайте меченца и кафенца!

Христо Комарницки ""Държавата" в ролята на Мутра.
Отнема и преразпределя бизнеси.
Разбира се, вас това не ви засяга.
Засега....
Пускайте меченца и кафенца!"

БОЕЦ - гражданско движение "В битката срещу мафията неутрални не може да има.
Днес мишени са хората от Дунарит и Емко, утре може да е всеки един от нас! Това е обща битка на гражданите срещу мафията!
БОЕЦ водим тази битка!

В държавата на мафията, гражданското общество е единствената сила, която може да се изправи срещу това зло, всичко друго е превзето - институции, медии, служби..."

Да се намали парламентарната квота във Висшия съдебен съвет

Избор на членове на ВСС от съдиите се проведе, като право на участие в избора имах всички 2238-ма съдии от цялата страна, "един магистрат - един глас". Съдиите решиха, че първо ще задават въпроси на кандидатите, а само ако се окаже, че няма такива, ще изслушват концепцията им. Съдиите избраха четирима съдии от Върховния касационен съд (ВКС), един от Върховния административен съд и окръжният съдия на Бургас. Никой не оспори морала и професионализма на избраните.

Гнилите ябълки

Преди три години френският посланик в София Ксавие Ларен дьо Кабан обяви, че се прави опит да бъде открадната френската фирма "Белведере", работеща в България. Това става с помощта на съдийка от Софийския градски съд, чието име неведнъж е замесвано в скандали. България не е сигурно място за чуждите инвеститори. Всяка фирма може да бъде открадната с помощта на "гнилите ябълки" в българската съдебна система, заяви дьо Кабан пред бТВ.

Корнелия Нинова е "продала мача"

"БСП прокламираше, че е предложило 6 души, по които няма възражения, и даде на ГЕРБ да избере едни трима души, които, според мен, са по-неспособната да се бори за реформа част, които са по-приближени на Цацаров, на статуквото". Така лидерът на Движение 21 Татяна Дончева коментира пред БНТ в сряда поведението на социалистите при попълването на парламентарната квота във Висшия съдебен съвет. Какво значи БСП да си сложи шестте кандидатури, за да може ГЕРБ да си избере три от тях, които предпочита? Какво му викате на това? Глупост?

Соня Найденова и Калин Калпакчиев са депозирали заявления за отказ от бонусите

Няколко бомби от "БЛИЦ" през последните години. Цацаров размаза Соня Найденова. Скандалните връзки между члена на ВСС Калин Калпакчиев. Калин Калпакчиев претърпя пълно фиаско в опитите си да постави под съмнение избора на нови членове на ВСС. Калин Калпакчиев планирали атака срещу прокуратурата в офиса на финансирано с пари на Сорос. Калпакчиев в опит да осигури чрез ВСС властови чадър. Димитър Узунов насмете пред Цолова Калин Калпакчиев. Димитър Узунов разкри пъкления план на .... и Калин Калпакчиев. Обществото тепърва ще узнава истината за дейността на Калпакчиев.

Сериозните съмнения в почтеността им не бяха проверени

Христо Иванов "Парламентът избра и четиримата очевидно неприемливи кандидати за членове на ВСС - Боян Новански, Боян Магдалинчев, Стефан Гроздев (в съдийската колегия) и Йордан Стоев (прокурорска колегия). Изборът им стана с мнозинства много над необходимото и практически без опозиция. Тези хора не бяха изслушани реално, сериозните съмнения в почтеността им не бяха проверени, изборът им не беше мотивиран с никакви конкретни реформи. Тържество на скритите зависимости и нагло-явните пазарлъци.

Това което настъпва е фашизъм

Татяна Дончева към протестиращите работници от фирма „ЕМКО“:
Тука съм като тревненка която не си представя един от най-големите исторически български градове, като град на сервитьорки и сервитьори. Завода в Трявна не е само прехраната на 1000 семейства, макар че това е много за един малък град. Това е символа на града който желае напредък и развитие.

Намерете време - колкото и да е трудно - подкрепете хората

Илиян Василев, дипломат "Утре от 11, 30 часа пред Народното събрание ще се проведе шествие протест на работниците и служителите на Емко и Дунарит. Оставате кому принадлежат предприятията - в случая става дума за безпрецедентно по арогатност действие на властта, на министъра на икономиката, на министъра на вътрешните работи, на премиера - който отнема от частния бизнес за да даде на държавния бизнес. Става дума за одържавяването, което не било национализация. Не се залъгвайте - не е въпрос, че предприятията са свързани със собственика на КТБ.

Нека прокуратурата повдигне обвинения на всички 1300 работещи в "Емко"

След като синът на Емилиян Гебрев, който притежава и "Емко" Христо Гебрев миналата седмица бе обвинен от прокуратурата за участие в престъпна група, на извънредно заседание на акционерите в неделя 17 септември 2017 г., той е бил сменен с Марийка Радомирлиева -Букорт.

Целта на промяната е да не бъде заплашено възстановяването на лиценза на "Емко" с мотивите като при "Дунарит", обясниха от дружеството. На "Дунарит" лицензът бе спрян заради обвинение на шефовете му и на Емилиян Гебрев.

Да Ви е честито антикорупционното законодателство и новите лакардии на тази тема

Илиян Василев, дипломат "Това действително печели наградата за демагогия на века - Цацаров ще обменя опит по борбата с корупцията с Чайка щели сме да изпращаме прокурори да учат в Академията на Генералната прокуратура на Русия !?! Ама извинете, това си е нов Съветски съюз на прокуратурите. Да знаете подобно сътрудничество с някоя друга прокуратура в ЕС и НАТО страна? Докато ние членуваме в тези съюзи, Цацаров ни премести прокуратурно в Русия - като съюзна република. Бях го пропуснал, защото не вярвах. Няма да го намерите в съобщенията на нашата прокуратура, само в руската.

Защото приеха България да е единствената страна на ЕС, в която да има

Тома Белев "Защо в сряда 20.09. ще протестирам от 18.30 срещу действащото народно събрание и неговите депутати?

Политиката в началото имаше нужда от психолози

Проф. д-р Николай Слатински "Мнение на колега, разбиращ от тази материя:
- Политиката в началото имаше нужда от психолози, после от психоаналитици, след това от психотерапевти, сега вече - от психиатри.
Само психиатрите могат да поставят диагнозата на това, което виждат очите ни и чуват ушите ни."

Десенсибилизация

Методи Лалов съдия в Софийски районен съд "В медицината има термин "десенсибилизация", с който се означава намаляването на чувстви­телността на организма към даден алерген. Това се постига чрез третиране с постепенно повишаващи се дози от алергена, като така се създава имунен толеранс към него.

Много неща ни отне демокрацията, ако питаме Корнелия Нинова, но незнайно защо ни остави други

Полина Паунова "Много неща ни отне демокрацията, ако питаме Корнелия Нинова, но незнайно защо ни остави други и ни завеща трети.

Тъжно, но демокрацията ни остави целия род Живкови – от малък Тошко до по-голямата му сестра и дъщерите й, които изненадващо не са избрали да пребивават в Русия, а в САЩ и Англия.

Демокрацията ни остави, а в последствие и завеща охраната на Тодор Живков.

Роля на държавата е да осигури регулация, равна отдалеченост и условия за бизнес на всички агенти на пазара

Илиян Василев "Скучен, безидеен, изчерпан, уморен Борисов.
Какво да кажа за човек, който след осем години на власт смята, че първата грижа на държавата е да осигури бизнес за държавните предприятия - за това казах вчера, че той още не е излязъл ментално от социализма.

Най-интересното е, че това не направиха за БТК

Стела Николова "Бойчето днес каза, че било опорна точка на Христо Иванов, че Пеевски имал нещо общо с атаката на държавата срещу "Дунарит".
Съвсем нищо няма, само дето държавата му изкупи спорен дълг по номинал, за да може да изнудва "Емко" да плати дълга на "Дунарит".

Страници

Subscribe to RSS - ОБЩЕСТВО