ПОЛИТИКА

Тръмп размя залата по време на речта си на Общото събрание на ООН

Публикувано от accountantbg on Ср., 09/26/2018 - 08:46

Втората реч на президента пред ООН след встъпването му в длъжност накара делегатите да се засмеят два пъти.

Първия път делегатите се засмяха, след като президентът Тръмп заяви, че администрацията му е постигнала повече от която и да е друга.

Тръмп предложил на Испания да изгради стена в Сахара

Публикувано от accountantbg on Пет., 09/21/2018 - 14:17

Министърът на външните работи на Испания каза, че Доналд Тръмп е предложил на испанското правителство да се справи с мигрантската криза в Средиземно море с издигане на стена в пустинята Сахара.

"Затварянето на пристанищата не е решение и нито изграждането на стена по протежение на Сахара, както ми предложи президентът Тръмп наскоро", каза Жозеп Борел.

- Просто построите стена, която граничи със Сахара, казва Тръмп.
- Но знаеш ли колко голяма е Сахара? - отговорил Борел.
- Не може да бъде по-голяма от границата ни с Мексико.

Унгарските решения се вземат от избирателите на парламентарните избори

Публикувано от accountantbg on Вт., 09/13/2018 - 09:38

Европейският парламент реши да задейства наказателна процедура срещу Унгария, която може да лиши Унгария от правото й на глас в ЕС. Процедурата бе одобрена с 448 гласа „за“, 197 „против“ и 48 „въздържал се“.

Като цяло за задействане на наказателна процедура срещу Унгария гласуваха големите западноевропейски правителства като Франция и Германия, а против гласуваха страните от Централна и Източна Европа. Гласуването отразява новото разделението в света, между страните които изповядват либерални ценности и страни които подкрепят идеята на Орбан за „нелиберална демокрация“.

Не можем да позволи на Обама да лети на Еър Форс Едно

Публикувано от Thunder on Ср., 08/08/2018 - 12:19

Преди около 4 години Тръмп каза, че не можем да позволи на Обама да лети на Еър Форс Едно, на цена от милиони долари на ден, за целите на политиката и играта!

Сега Доналд Тръмп възложи поръчка за 3.9 млрд. долара на американския авиационен гигант Boeing, за да произведе новият президентски самолет на САЩ (Еър Форс Едно). Тръмп както винаги е последователен, как да не го обича човек.

Защото сега има демокрация и свобода на словото

Публикувано от accountantbg on Ср., 05/16/2018 - 13:53

Здравният министър Кирил Ананиев изрази недоволство, че хората от болниците във Враца и Ловеч протестират сега, когато се правят стъпки за стабилизиране на здравните заведения, а не са го направили, когато са се вършили безобразията, довели до задлъжняването им. "Тринадесет и повече години се водят болниците към фалит. Много от работещите са били свидетели на порочните практики, тогава защо не излязоха на протест, попита той по "Нова телевизия". Същия въпрос зададе министъра на премиера Бойко Борисов на заседанието на Министерски съвет.

Прочетете десетте Божи заповеди

Публикувано от accountantbg on Ср., 05/16/2018 - 12:37

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в "Туитър" - "Хамас" не са терористична организация, а съпротивително движение, отбраняващо родината си срещу окупационна сила, Бенямин Нетаняху е премиер на страна с апартейд, окупирала над 60 години един беззащитен народ, и ръцете му са покрити с палестинска кръв. Искате урок по човечност? Прочетете десетте Божи заповеди.

Бенямин Нетаняху в "Туитър" - Ердоган е сред най-големите поддръжници на "Хамас" и без съмнение добре разбира тероризма и кланетата. Предлагам да не ни чете морал.

САЩ, Великобритания и Франция нанесоха въздушните удари по Сирия

Публикувано от Thunder on Съб., 04/14/2018 - 08:11

САЩ, Великобритания и Франция нанесоха въздушни удари по Сирия като отговор на предполагаемото използване на химическо оръжие в град Дума миналата седмица. Ударите били по три цели, една от тях е бил военен изследователски център в град Хомс, свързани със сирийската програма за химически оръжия.

Нито един десен в България не приема Путинския "нелиберален" модел

Публикувано от accountantbg on Вт., 03/22/2018 - 08:01

Радан Кънев "Вчерашните бълнувания на Божо Лукарски, че СДС било разделено на либерали и консерватори, отразяват бълнуванията на цялата ни десница.
(И в това няма нищо странно - СДС си остава основата на дясното, в 2/3 от България всички десни се определят като "седесари", независимо за кого гласуват. Мен постоянно ме питат "Какво правим със СДС-то?", макар никога да не съм бил член на тази партия...)

Време е за избор, а не за мрънкотене по официални форуми

Публикувано от accountantbg on Съб., 02/17/2018 - 17:12

Радан Кънев "Позицията на Бойко Борисов (Boyko Borissov) в Мюнхен е дълбоко противоречива и трудно защитима.

От една страна, той призовава за бързо приемане на България в #Шенген и #ERM-2. От друга - продължава да се държи като представител на руски и турски интереси пред ЕС, като посредник, а не част от ядрото на Съюза, към което уж се стремим.