ПОЛИТИКА

Какви правила и процедури възнамерявате да прилагате за избор на обслужваща банка на сметките и средствата на Столична община

Публикувано от accountantbg on Вт., 01/18/2018 - 15:16

ДО
Г-Н ДОНЧО БАРБАЛОВ
ЗАМЕСТНИК – КМЕТ
НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА
ПО НАПРАВЛЕНИЕ „ФИНАНСИ И СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ“

ДО
Г-Н ОРЛИН АЛЕКСИЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА ПОСТОЯННАТА КОМИСИЯ
ПО ФИНАНСИ И БЮДЖЕТ
НА СТОЛИЧНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

„ДА, БЪЛГАРИЯ!“: КОЙ КУПУВА ОБЩИНСКА БАНКА – БНБ ДА ПРОВЕРИ

До
Управителния съвет на БНБ
До
Управление „Банков надзор“ на БНБ
До
Министъра на финансите Владислав Горанов

accountantbg Пет., 01/05/2018 - 17:55
Защо вотът в ООН не съвпада с националните ни интереси

Леа Коен дипломат във фейсбук "Защо вотът в ООН не съвпада с националните ни интереси:

1.България очаква премахване на визите със САЩ , което след този враждебен на САЩ вот едва ли ше стане ( посланик Ники Хали заяви, че САЩ са преброили приятелите си и очевидно страната ни не е между тях, защото не получи покана за традиционното новогодишно парти )

2. Правителството Стартира някаква инициатива за Западни Балкани, която няма никаква тежест без Хърватия и Румъния, които се въздържаха от гласуване, както и Вишеградските страни и Литва

accountantbg Нед., 12/24/2017 - 12:11
Борисов беше прислужник на Тодор Живков

Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева гостува в „Хайд парк“ в телевизия BiT и коментара използването на СРС-та, незаконното подслушване на магистрати и политици и непрекъснатите скандали в НС.

Медиите на прасето не отразява тези мнения (че държавата се управлява от политически картел), отразява се от много малко медии и хората четат малко полулегално, както преди 89 година. Чакат какво ще каже BBC и на другия ден обсъждат какво са казали. Сега си налягат парцалите и си намират оправдания. Само, че служенето на "свинчовците" е личен избор, така е било винаги.

accountantbg Съб., 12/23/2017 - 17:40
Никой не тръгва на бой пред офицерите

Радан Кънев "FB ми припомни едно мое изказване от преди тамън година. Няма да споделям половинчасови речи 😉, надявам се, че няма повече да ми се налага да бъда толкова досаден.

Накратко:
“Проблемите, пред които сме изправени, изискват много смели решения, същинско изграждане на една нова, трета българска република.

Целите пред обществото ни са много високи. Те налагат сериозно обединение на демократичната десница, като алтернатива на съществуващото управление. Единство на ДСБ, Гражданския съвет и Да, България е задължителното, но недостатъчно условие...”

accountantbg Пет., 12/22/2017 - 13:55
Поражение в парламента за Тереза Мей

Правителството на Тереза ​​Май претърпя унизително поражение в британския парламент с четири гласа мнозинство (309 на 305) депутатите подкрепиха изменението на законопроекта за " Брексит", ограничавайки правомощията на министрите.

Бунт на част от собствения й консервативен лагер, изложил на показ слабостта на Мей в навечерието на европейска среща на върха, предаде Франс прес.

accountantbg Вт., 12/14/2017 - 00:02
Това е очевидна кампания на чужди тайни служби

Радан Кънев "- Обвиненията срещу Даниел Митов, Николай Ненчев, Петър Москов и Трайчо Трайков са подигравка с правото. Те имат за цел само очерняне и впрягане на репресивната машина тип КОНПИ.

accountantbg Ср., 12/13/2017 - 13:09
Протестираме срещу действията на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество

Протестираме срещу действията на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) за налагане на запор върху 100% от дяловете на мажоритарния собственика на “Икономедия” АД – издател на “Капитал” и “Дневник”, които със своя професионализъм, свобода и високо качествени разследвания са важна бариера пред надигащия се авторитаризъм у нас и са силно неудобни за управляващите. Режимът на Пеевски- Борисов- Цацаров превръща КОНПИ в инструмент за репресия срещу свободата на медиите и словото.

accountantbg Вт., 12/12/2017 - 15:50
ГЕРБ-ерите по-далеч от носа си не виждат

Част от интервю на Татяна Дончева лидерът на Движение 21 за Mediapool "Смятам, че ГЕРБ нямат някакви дълбоки мисли за ревизия на приватизацията като процес. Нито имат дълбоки мисли за нейната роля, защото създаването на пазарна икономика в България беше невъзможно без приватизация. Да, българската приватизация беше съпътствана със сделки, с грабежи, на места с откровена глупост, с егоизъм, с желание да откраднеш, защото сега ти е паднало. Но така или иначе без приватизация създаването на пазарна икономика у нас беше невъзможно.

accountantbg Пет., 12/08/2017 - 13:10
Пеевски изкара на улиците на София стотици свои служители и се опита да се скрие зад гърбовете им

Христо Иванов "Комисия "Контрабандтабак" срещу мълчанието на институциите
Преди точно една седмица призовахме политическите сили в парламента да направят анкетна комисия по повод поредния доклад на турските служби, който говори за контрабанда на цигари с източник „Булгартабак“. Поискахме народното събрание да разследва твърденията за престъпна приватизация, скрита собственост и контрабанда около „Булгартабак“, както и да изясни кой държи политически и прокурорски чадър над казуса. Призовахме и президента Радев да свика КСНС по темата.

accountantbg Вт., 12/07/2017 - 14:40