помощ - документи за фирма

Публикувано от Анонимен on Вт., 01/12/2012 - 08:18

за регистрация на фирма за продажба на дрехи какви документи са ми необходими, защото се ровя в интернет за регистрация от счетоводни къщи с хонорар от 60 до 110лв. и попадам на най различни и допълнителни цени и документи.
попаднах на "ПЕРПЕРА" счетоводна къща, която за регистрация на ЕТ предлага 2 пакета :
ПАКЕТ - 211лева

ПАКЕТ+ -244лева
разликата в цените е от хонорара и осигурителната книжка за втория пакет

ОПИСАНИЕ НА ПАКЕТИТЕ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ЕТ:
1. Пакет /Регистрация на ЕТ в Търговски регистър/.
2. Пакет + /Регистрация на ЕТ в Търговски регистър, НАП, НОИ Регистрацията на ЕТ в НАП и НОИ се извършва само срещу нотариално заверено пълномощно/.

-Запазване име на фирма 50.00 лв.
-Такса вписване в Търговски регистър 35.00 лв.
-Такса удостоверение 9.00 лв.
-Автоматичен печат 30.00 лв.
-Банкови комисионни 7.00 лв.
-Хонорар за услугата според пакета
-Осигурителна книжка 3лв. при ПАКЕТ +

има ли нещо излишно или пропуснато от изброеното.
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ !!!

Публикувано от Анонимен on Ср., 01/12/2011 - 08:19

Permalink

Не разбирам какво разбирате под излишно. Всяко от нещата е нужно при определени условия. Примерно фирма може да се регистрира и без запазване на име, но ако докато се се разглеждат документите друг запази вашето име, ще трябва да платите втора такса за регистрация на фирмата. Някои хора рискуват и не си запазват име въпрос на избор. Такса удостоверение 9.00 лв., това трябва да е актуално състояние на фирмата, което надали ще ви е нужно към момента, но фирмата която ви регистрира ви го вади за да видите състоянието на фирмата. Не че не може да си я видите в Търговския регистър и чрез Интернет. Може и сами да си извадите печат и той да не е автоматичен, ще ви излезе наполовина.

Най общо вие си решавате какво ви е нужно и какво не. Звънете на различните фирми които регистрират фирми и сравнете цените и услугите които ви предлагат. Вие ще решите кои от услугите искате да заплатите и да ви ги свърши фирма и кои може да си свършите сами. Иначе в изброените неща липсват нотариалните такси, а част от документите ще трябва да се заверяват нотариално, след като вие няма да ги подавате лично.

Коментар

Този въпрос е за тестване дали сте човек и да предотвратите автоматизирано изпращане на спам.

Колко е пет плюс три