Пред очите ни картелът, пленил държавата, торпилира едновременно два стратегически национални приоритета

Публикувано от accountantbg on Вт., 02/13/2018 - 23:22

Христо Иванов "Умишленият провал на електронното гласуване е покушение срещу демокрацията в България. Поредното, наред със задушаването на медиите и правосъдието, държавното рейдърство срещу частната собсвеност и подаряването на все по-големи части от държавата на гранд-корупционни барони. Това е нагла гавра с референдума и пореден “среден пръст” за всички дългогодишни граждански усилия за въвеждане на електронно гласуване. Свободата и модерността се поменят с феодализация и тържество на безпросветната простащина.

Днес ЦИК иска отлагане на електронното гласуване на основание, че не се въвежда система за електронна идентификация. А такава няма, защото правителството я затлачи. Последно, с прекратяване на обществената поръчка през ноември 2017 г. Политическата отговорност за това положение е персонално на Борисов.

Пред очите ни картелът, пленил държавата, торпилира едновременно два стратегически национални приоритета: трайното приобщаване на българите от диаспората в процеса на определяне бъдещето на страната ни (в която тези хора са най-голям инвеститор) и радикалното повишаване на броя независими гласоподаватели, с което да се пречупи гръбнакът на схемите за контролиран вот.

Това, което виждаме днес не е обичайната институционална мърлящина. Става дума за целенасочено действие, за което общественото мнение беше подготвяно от “загрижени” “експерти” от месеци и за което ние предупреждавахме. Да припомним и че бариерите пред гласуването зад граница допълнително бяха вдигнати от т.нар. патриоти с промени в изборния кодекс. Президентът Радев пък пробва да наложи допълнителни ограничения чрез принципа за уседналост.

Гледаме “Убийство в Ориент експрес”, защото всички “системни” играчи имат интерес да провлят гласуването на съотечествениците ни в чужбина и на реално независимите граждани.

Конкретната отговорност обаче е на Борисов в Министерски съвет и на Цветанов в Парламента.

Оставка!"