Протокол по чл.116 от ЗДДС

Публикувано от Анонимен on Вт., 02/26/2008 - 17:54

Здравейте! Имам следния въпрос, след подаване на регистрите и СД за м.02 открихме грешка във фактура, която вече е включена в дневниците. Уведомихме доставчика и съставихме Протокол по чл. 116, ал. 4 от ЗДДС. Как в регистрите на март да включим този Протокол.

Публикувано от Анонимен on Вт., 02/26/2008 - 17:54

Permalink

В дневниците не се включва протокола по чл.116 от ЗДДС а се включва анулирания документ (фактурата). Как се включва е видно от ППЗДДС:

"При положение че се анулира документ (фактура или известие към фактура) след периода, в който е издаден, той се включва във файла "PRODAGBI.ТХТ" на издателя, като в полетата, описващи стойности, се попълват стойности, равни по размер на съдържанието на съответните полета от оригиналния запис в дневника, но с противоположен знак. Документът се описва в дневника за покупки на получателя във файл "POКUPKI.ТХТ" на получателя, касаещ данъчния период, през който е анулиран документът, като в полетата, описващи стойности, се попълват стойности, равни по размер на съдържанието на съответните полета от оригиналния запис в дневника, но с противоположен знак."

Коментар

Този въпрос е за тестване дали сте човек и да предотвратите автоматизирано изпращане на спам.

Напишете третата буква от българската азбука (главна)