Срещу кого точно протестират?

Публикувано от accountantbg on Ср., 12/06/2017 - 13:59

Илиян Василев "Да отговоря на работниците от Булгартабак по повод на лозунга "искаме работа, не правим контрабанда".
Първо, работата е функцията на пазарите и се осигурява от мениджърите на компанията, които са назначени от собствениците.Това е базисен факт, който определя адресатите на протестите.

Могат да включат в адресите за освиркване и турското посолство - /нали турските служби публикуваха доклада/, но най-вече офисите на Пеевски и ВТБ - защото в техни ръце е съдбата. Могат да посетят също и Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол - които са допуснали подобно замесване на страната в международен трафик и контрабанда. А също така и ДАНС, които са проспали случката и така са внесли и своята лепта. Да не говорим за прокуратурата, който не е извела за ушите собственици и управленци на БТ.

Второ, дали правят или не правят контрабанда работници не могат да знаят, те произвеждат, а разпореждането с резултатите на техния труд е в ръцете на собствениците и търговския и изпълнителен директор, които осигуряват пазари. Ако ги губят и влизат в международни скандали това е тяхна отговорност.

Срещу кого точно протестират?
Това е въпросът.

Ако си мислят, че Капитал, Дневник и Да, България ще им решат въпроса - дълбоко се лъжат.

Да си представим, че в България всички са Корпулентни и вкупом мълчат за мръсното бельо в компанията.
И какво от това, като вече са загубени арабските пазари, а турските служби са изпратили доклад до Интерпол, който нанасяне сериозен удар върху репутацията на компанията. Мениджърите и собствениците сега се крият зад работниците..

Излиза, че протестът е само за това - българските медии да не информират.

Аз си мисля, че от гледна точка на запазването на работата и доходите на работниците в Булгартабак е нужна повече разследваща и пречистваща информация, като единствен път протестиращите да си съхранят работата и доходите. Защото по пътя на Пеевски ще затворят и последната фабрика в системата на Булгартабак."