Време е младите да излязат напред

Публикувано от accountantbg on Нед., 12/16/2018 - 09:45

„Много жалко, че всички хора, които знаят как да се управлява страната, са заети да шофират таксита или да подстригват коси.“ Джордж Бърнс

Вчера се заговорихме с един шофьор от градския транспорт на средна възраст, който ми каза, че младите трябва да вземат пример от французите и те да излязат, а те по-възрастните по тях. Опитах се да му обясня, че те младите постоянно излизат, но изглежда никой не ги слуша. Ако се върнем в последните години, 2013 година имаше протести срещу първото правителство на Борисов, след това същата година срещу правителството на Орешарски, а нещата са си все едни и същи.

Следва въпроса защо е така и отговора е много простичък. Представете си, че сте в ресторант и ви сервират отвратително ястие. Вие викате сервитьора и връщате ястието. След малко той ви носи ново ястие което не само, че не е по-добро, но и излъчва неприятна миризма. Истината е, че колкото и да връщате храната която ви сервират тя винаги ще е неприятна. Да собственика на ресторанта сменя сервитьора, бармана, салонния управител и т.н., но готвача скрит в тъмната си кухня винаги си остава един и същ.

И да се върнем на въпроса какво може да направим. Има два варианта единия е да върнете храната отново и отново и да поискате да ви сервират по-добра, защото вие плащате и вие поръчвате музиката. А другия вариант е да смените ресторанта. Е скъпи българи, младите наши съграждани излязоха, но не на поредния протест, а напускат страната. И не трябва да им се сърдим, че напускат страната и търсят реализация в „белите“ страни. Казват, че човекът е единственото животно, което е в състояние да се спъне два пъти в един и същ камък, но не очаквайте да го прави постоянно.

В заключение мога да дам няколко предложения, как да напълним отново нашия „ресторант“ с клиенти. Първи вариант, да сменим готвача с някой професионалист, който знае как да готви. Втори, да запалим околните ресторанти, няма конкуренция няма проблеми. Трето да пратим нашия готвач да готви и при конкуренцията, ако трябва ние ще му плащаме заплатата, те само да се навият да го назначат.

„Читателю, да си представим, че си идиот. И да си представим, че си член на Конгреса. О, повтарям се!“ Марк Твен